Σχετικά με εμάς


01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Τι είναι η ομάδα μας;
Ξεκίνησε ως μία απλή ιδέα το 2012 από δύο φοιτητές του τμήματος μηχανολογίας με αρχικό όνομα Trieme συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς όπως το SHELL ECO – MARATHON και το νέο Formula Student.

Η Poseidon Team είναι ερευνητική φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με μέλη προπτυχιακούς φοιτητές από τα τμήματα Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Τοπογραφίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και Γραφιστικής με υπεύθυνο Καθηγητή και Επιστημονικό Εκπρόσωπο τον κ. Στεργίου.

Πραγματοποιείται μελέτη, σχεδιασμός και δημιουργία πρωτότυπων μονοθέσιων οχημάτων. Τα μέλη της ομάδας, μέσα από αυτή τη συμμετοχή τους αλλά και ως μελλοντικοί επιστήμονες αποκτούν γνώση και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο τους, διαπιστώνοντας πως μία ιδέα για ένα όχημα, μετουσιώνεται σε πράξη μέσω της ομαλής και αρμονικής συνεργασίας με τους άλλους φοιτητές.

Κύρια αποστολή της ομάδας;
Η μάθηση, τεχνογνωσία, εξέλιξη μονοθέσιων αλλά και επίτευξη διακρίσεων σχεδιαστικά και αγωνιστικά.

Τα οχήματα που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής είναι η “RENA”, από σωληνωτό χαλύβδινο πλαίσιο με πολυεστερικό shell και βάρος 55 κιλά και η “ORCA”, με αεροδυναμικό σχεδιασμό από ανθρακόνημα Monocoque, ηλεκτροκίνηση με μπαταρίες και βάρος μόνο 30 κιλά.